سایکل توریست خلیج فارس

گزارش های سفر با دوچرخه

سایکل توریست خلیج فارس

گزارش های سفر با دوچرخه

مازیار آل داوود

روستای تاریخی گرمه،از روستاهای بخش خوربیابانک،شهرستان نایین استان اصفهان است.سابقه فعالیت های گردشگری در این روستا باعث شده کهاین منطقه به عنوان مرکزی پر رونق و موفق در منطقه ،کشور جهان شناخته شود.رونق گردشگری در این منطقه با حضور فعالیت مازیار آل داوود شکل گرفت.

 

مازیار آل داوود اصالتا متعلق به روستای گرمه است لیکن با توجه به شغل پدر(مدرس زبان تخصصی درنیروی هوایی در تهران ،اصفهان ،شیراز،همدان و تبریز نیز زندگی کرده و آشنایی او با گرمه نتیجه پیوندها و گفتگوها و مسافرت های موقت خانوادگی یا شخصی به این روستا بوده است. با وجود اشتغال به تولید و تدریس در هنر سفالگری و سرامیک و آشنایی با فنون مجسمه سازی در تهران،نیاز روحی به بازگشت به طبیعت  روستای ابا اجدادی و احساس هم دلیبا روستائیانی که مهجور افتاده اند و مجبور به مهاجرت به شهرهای بزرک شده اند او را خسته از تلخی های زندگی شهری در سال ۱۳۷۶ با انگیزه خودسازی،احیای روستا و نشان  دادن ارزش زندگی روستایی به اهالی ،به ویژه جوانان به این دیار کشاند.

 

دو سال اول در کلاته(مزرعه ای با چند اتاق در سه کیلومتری جنوب گرمه)چوپانی و سفالگری و فراگیری دانش و فنون بومی به ویژه از سالمندان با تجربه روستا و کسب آرامش و غنا از محیط سپری کرد.در این دوران به تدریج دوستان و برخی گردشگران خارجی نزد او می آمدند،در حالی که پذیرایی با حداقل اماکانات پذیرایی آنها بود تا این که امکان اجاره خانه موقوفه آبا اجدادی اش را یافت و با قرداد مرمت در ازای اجاره بها،با اداره اوقاف هماهنگ شد. به تدریج همسر ،پدر،مادر و خانواده برادرش نیز به این حرکت پیوستند و در گرمه ساکن شدند و مهمانسرای آتشونی شکل گرفت.

 

 

مازیار خانه شخصی خود را نیز با انگیزه الگوسازی با مرمت چند اتاق قدیمی موجود و افزون بخش های نوساز به شیوه ی بومی ساخت و با افزودن چند اتاق بیشتر در مجموعه ای کوچک امکان پذیرایی از دوستان و میهمان های خاص خود را نیز فراهم آورد.زمینی در پشت این ملک امکان گسترش را می دهد. وی همچنین در هر فرصتی علاقمندان و اهالی ساکن و مهاجر را به زندگی در روستا و سرمایه گذاری در آن تشویق و راهنمایی کرده است.

آتشونی پیش از این بارها میزبان  سفرا و مدیران شرکتهای بزرگ خارجی،هنرمندان و محققان و دانشجویان نیز بوده است .ثبت نام اتشونی و گرمه در کتاب لونلی پلانت( lonely planet)که پر رونق ترین مجموعه کتاب های بین المللی جهانگردی است.در جذب گردشگران خارجی بسیار موثر بوده است.

 

 

او در سال ۱۳۸۶ با حداکثر آرا به عضویت شورای اسلامی روستای گرمه درآمد و از این طریق نیز برای حفظ و احیای میراث فرهنگی و طبیعی توسعه  صنایع دستی و گردشگری تلاش کرد.در حال حاضر بخشی از ارزش های بالقوه منطقه با فعالیت های ۱۰ سال گذشته رونق اقتصادی را به همراه داشته و مردم بومی از درآمد مستقیم و غیر مستقیم گردشگری بهره می بردند.

 

 

بدین ترتیب مازیار آل داوود توانست رتبه کارافرینی برتر در استان و کشور را در سال ۱۳۸۷ به دست آورد. آورده های اقامتی آتشونی (مازیارآل داوود)در این سالها شامل موارد زیر است.

آورده های معنوی:

فراگیری دانش بومی (منطقه و طبیعت آن،مردم شناسی ،معماری)

تقویت حس خود باوری

شناساندن ارزشهای منطقه تا حدی ملی و جهانی

جذب و پرورش نیروهای آزموده و کارآمد

رشد فرهنگی و توان جوانان به ویژه در ارتباط سالم و واقعی با فرهنگ ها

احیای فرهنگی و مهارت های معماری و بومی به ویژه در جوانان روستا

احیای بخشی از صنایع دستی روستا

بازگشت تدریجی اهالی مهاجر به روستا و ساخت یا بازسازی خانه های که موجب کارآفرینی شد

عکاسی در منطقه و تهیه بانک نرم افزاری از ان در موضوعات مناظر طبیعی و معماری گردشگران اهالی گیاهان و جانوران

آورده های سرمایه ای

مازیار آل داوود برای شروع کار خود از سرمایه شخصی خود به شرح زیر استفاده کرد:

حفاظت و مرمت و احیای خانه ای موقوفه به عنوان مهمانسرا

احیای مسجد تابستانی (بدون سقف)

مرمت و نوسازی خانه ای با قابلیت پذیرش مهمان با ظرفیت هشت اتاق

خرید شش خانه در ایراج برای اجرای برنامه های گردشگری و فرهنگی

یک دستگاه ون و یک دستگاه پاترول

پنج نفر شتر و چند راس دام دیگر

جمع آوری مجموعه ای از زیر انداز ها و ابزار و وسایل قدیمی روستائیان که می تواند به عنوان نمایشگاه مردم شناسی و همچنین معماری داخلی فضاها به کار رود

اورده مشارکتی

مازیار آل داوود برای رونق کار خود از مراکز زیر دعوت مشارکت کرد

اقامتگاه روستایی و پایگاه شترسواری (برای اولین بار در کشور به طور سازماندهی شده)در روستای مصر

شناسایی ،طراحی و اجرای مسیرهای کوتاه ،میان مدت و بلند مدت پیاده روی و شتر سواری

ساماندهی و رونق بخشی وایل نقلیه عمومی در منطقه

مرمت و احیای خانه های روستایی

مرمت اولیه قلعه بیاضه با همکاری میراث فرهنگی استان اصفهان

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد